UINNIN SÄÄTÖ KESKELLE

Hyvänkin vaapun saa uimaan huonosti. Vaapun viritys on taitolaji, johon on helppo harjaantua. Työkaluiksi tarvitaan vain tarkka katse ja pihdit. Virityksen välillä uitetaan vaappua samalla tarkistaen sen uintiliikkeen laajuus ja iskutiheys. Vaapun viritys varmistetaan vielä ennen kalastuksen aloitusta.  

Vaappu on säädetty uimaan suoraan testialtaassa. Jos uistin kuitenkin vetää sivuun, saat sen uimaan suoraan kääntämällä nokkalenkkiiä vastakkaiseen suuntaan. Jos uistin vetää vasemmalle, käännä nokkalenkkiä oikealle. Pienikin säätö vaikuttaa, käännä nokkalenkkiä ihan vähän kerrallaan.

UINNIN TIHEYDEN SÄÄTÖ

Kääntämällä nokkalenkkiä ylöspäin, potku tihenee ja kääntämällä alaspäin, potku suurenee. Uinti on hyvin säädettävissä tiheästä tikityksestä suureen potkuun. Pienikin säätö vaikuttaa, käännä siis vähän kerrallaan. Runkolanka, liima ja lakka on valittu niin, että vaappu kestäisi mahdollisimman hyvin säätöä, mutta silti nokkalenkkiä ei voi rajattomasti käännellä ylös- ja alaspäin, lanka tai lakka saattavat murtua.